Bou en Suus op reis

Nepal vs India

Kennismaking India
Het noorden van India was een plaatje,ontzettend mooi in de bergen maar bizar slechte wegen. Reizen doe je dan ook in uren en niet in kilometers. Op de weg kom je van alles tegen: suïcidale auto en vrachtwagen chauffeurs, fietsers, voetgangers maar bovenal dieren: koeien, wilde zwijnen, ezels, ossen, honden en apen. De meeste levend maar ook een groot aantal platgereden.
In tegenstelling tot de mooie en rustige natuur zijn de mensen meer dan nadrukkelijk aanwezig. Het zijn er erg veel en zij lijken weinig belang te hechten in het onderhouden van hun land. Na een tijdje raak je gewend aan de armoede, het vuil op straat, de platgereden dieren en lijk je een beetje afgestompt te raken. Wij waren dan ook bij dat wij na een dag of 10 de grens met Nepal over waren.

Nepal
Nepal vonden wij een fantastisch land. Heel veel natuur (supergroen), vriendelijke mensen en niet onbelangrijk (voor ons) goede wegen. In tegenstelling tot India heb je als bezoeker meer leefruimte en dat is wel zo prettig. Als eerste zijn we naar Bardia (national park) gegaan en zijn wij de jungle in geweest. Het was helaas niet de beste tijd (einde monsoon) voor het spotten van dieren, dus alleen wat vogels, herten, olifanten en neushoorns (in de verte) gezien. Wij gingen voor de Bengaalse tijger, maar die liet het afweten. De echte jungle ervaring zat hem vooral in de vele bloedzuigers. Die krengen laten maar moeilijk los! In Pokhara heeft de Monsoon ons nog een keer dwars gezeten. We wilde heel graag ‘paragliden in de Himalaya’, maar dat is letterlijk in het water gevallen en kon dus helaas niet doorgaan. Wel een goede reden om nog een keer terug te komen naar Nepal.

Onze eerste kennismaking met Katmandu was meteen spannend, toen wij in rellen terecht kwamen. Bepaalde kasten zijn niet blij met de beslissingen van de nieuwe Maoïstische regering. Was wel even a-relaxt om een groep woedende mensen met stokken en stenen op de auto af zien komen. Dus snel in de achteruit en weggereden. Nog een paar dagen rondgehangen maar door de spanningen en dagelijkse rellen toch besloten verder te trekken.

Na de drukte van Katmandu weer lekker de jungle in, maar nu op de rug van een olifant. Is een stuk relaxter dan te moeten ploeteren door het hoge gras. Deze keer neushoorns van heel dichtbij gezien, erg cool als je op de rug van een olifant zit. Suus mocht zelf op de olifant terug naar ons junglehutje rijden en daarna hebben wij de olifant in de rivier gewassen. Dat was weer een supermooie ervaring.

Back in India again
Na bijna twee weken Nepal weer richting India waar we eerlijk gezegd niet heel erg naar uitkeken. Opnieuw de drukte in. De afgelopen 5 dagen hebben wij veel kilometers gereden richting de westkust van India (zie ‘kaart’ op de website).Vanaf nu hebben wij 2 weken de tijd om aan het strand te chillen en het binnenland te verkennen. En dan gaat de auto half oktober in de container richting Maleisie. We houden jullie op de hoogte.

Reacties

Reacties

Elsemiek

Dag reizigers,
Wat een geweldige ervaringen! De foto's met de olifanten zijn meer dan gaaf, wat een beesten he!
Hoop dat jullie t super hebben als jullie straks languit op een strandje liggen.....Ben jaloers hoor!!
Hier regenachtig en kouder aan t worden, echt herfst. Met Sem alles goed, die groeit als een dolle en is een blij mannetje. Ik mag nog 3 weken van mijn verlof genieten, voordat ook mijn gewone leventje met werken weer gaat beginnen (na 20 weken thuis te zijn geweest!) zal wel weer wennen zijn.
Dikke zoen Elsemiek

PS: we hebben een heerlijke lunch met de scom-dames gehad afgelopen weekend.....met natuurlijk heel veel lekker eten.....we hebben je wel gemist hoor, maar gaan op jouw verjaardag samen eten Suus!!
Dikke zoen

Ulrike

wouwww, wat kleurrijke ervaringen in ieder opzicht! En dat van en inmiddels grijs en stormachtig holland bekeken, dus jullie missen behalve en beurscrash niets. Geniet en verder voorzichtig zijn!

hartelijke groeten Ulrike

Caroline

Hi reiziger,
Nou jullie hadden niets teveel gezegd over Nepal, wat onwijs mooi!!! Wij hebben ook natuur in het vooruitzicht. Gaan een weekje naar het Zwarte Woud ;-).
Geniet op het strand, hopelijk is India daar iets rustiger.

Kus,
Caro
PS. ik moest erg lachen om de foto van de twee zusjes Suus!

Jelle & Corine

Hi! Echt ongelofelijk dat jullie al die kilometers vanuit Utrecht hebben afgelegd! En jullie zijn al zo ver! We kijken uit naar het volgende avontuur.
Liefs Jelle & Corine

Mathias

Hi, ihr zwei !

Thank you very much for the nice storries, what wonderful impressions in Nepal! I like this country very much: people are not so very indy and then the mountains... I think also India has a lot of very good impressions for you and then everything goes ok with the ship o Malaysia !

Here the summer is gone and the first foggy days tell us a story of the wintertime...

I wish you the best - enjoy the trip !!
Mathias

peter gertsen

het is leuk om jullie reisverhalen te volgen.
Ik ben een nieuwe werk kracht op wier.
een prettige voortzetting met jullie reis en ik lees jullie verhalen en zie jullie fotos graag op deze leuke site

veel reisadventure

peter gertsen

Mathias

Hi Bou and Suus,
did you get the boat to Malaysia yet? I think you had nice days in India and sunny days at the beaches. Here in bavaria the winter sends its first greetings: cold, rainy, thick fog in the morning -but sometimes like today sunny weather with wonderful colourful trees in the forest.
Temperatur: night -4°C day: 12 °C
Two weeks ago I got the first snow in the alpes at only 800 m altitude.

I wish you good luck in Malaysia and all the countries north of it - dont forget Laos, maybe you can join the "gibbon-expierience"...

Mathias

marijn

Mooie verhalen!
Het is echt een avontuur dat jullie tot nu toe meegemaakt hebben.

Btw: Gefeliciteerd ouwe!

Ronald, Marieke, Okke & ?

Wat een geweldig om e.e.a zo te lezen. Geniet van elke seconde.

En je weet het hé: de sizzeling saté smaakt het lekkerst in Maleisië!

Heel veel groeten van ons.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!